מפוחי אוויר לעומת מדחסי אוויר: חיסכון חשמלי מוכח

מפוחי אוויר לעומת מדחסי אוויר – חסכון חשמלי מוכח

השימוש במפוחי אוויר יקנה לך חסכון של מאות אלפי שקלים בכל שנה* - האם תרצה לפספס הזדמנות שכזו?

בתעשייה ככלל, נפוץ מאוד השימוש במדחסי אוויר במפעלים השונים, לצורכי הפעלת אביזרים פניאומאטיים במערכות שונות, ניקוי ושימושים רבים נוספים.

 

מדחסי אוויר

מדחסי אוויר מוגדרים כיחידות מכאניות אשר מספקות אויר בלחץ של כ-10 בר, מתוך אוויר הסביבה הנכנס למדחס בלחץ אטמוספרי, ויוצא אל קווי המערכת שבמפעל.

 

מרבית מערכות הדיחוס במפעלים חייבות בהתקנת אביזרים נלווים במורד הקו, כגון מייבשים לאוויר, משמנות, מיכל אוויר דחוס, מקטיני לחץ ועוד. היות ומטרת מדחסי האוויר לספק לחץ אויר ולא ספיקת אויר, דוחס המדחס את האוויר אל תוך קולט אוויר, אשר משמש ככלי קיבול לכמות האוויר ובהגעת הלחץ לרמתו הדרושה, מדחס האוויר מפסיק הפעולה, עד שהלחץ במיכל הלחץ יורד לרמה מינימאלית שבה מופעל שוב מדחס האוויר, וחוזר חלילה.

 

בזכות היותו נפוץ ברוב מפעלי התעשייה, מדחס האוויר מנוצל לאפליקציות שאינן "לחם חוקו", הדורשות למעשה ספיקה גבוהה ולחץ נמוך-בינוני, עד 2 בר (באמצעות מקטין לחץ). מכיוון שמדחס האוויר אינו ערוך לספק ספיקה, אלא לחץ, מופעל מדחס האוויר בתדירות גבוהה מאוד.

 

שימושים מוטעים במדחסי אוויר:

• בעבוע במיכלי נוזל – לתהליכי ייצור שונים ו/או תהליך אירובי ו/או סחרור.

• בעת הוספת אוויר שריפה לדודי קיטור.

• בעת שינוע פניאומטי של מלט וסיד – דורשים מהירות אוויר גבוהה מאוד בצינור ההובלה.

• יצירת ואקום במשאבות ונטוריות, לצורך דפינה של חלקים שונים בעת הייצור (מפעלי אלקטרוניקה, הי-טק וכו').

 

החסרונות בשימוש במדחסים ללחצים נמוכים:

• פעולה תכופה יותר של מדחס האוויר.

• צריכת חשמל גבוה יותר, עקב המנוע החשמלי הגדול המותקן במדחסי אויר מפעליים.

• שחיקה ובלאי גבוה הדורש אחזקה יקרה בפרק זמן קצר.


ולכן,  המומלצים לשימוש יהיו מפוחי אויר - יעילות גבוהה:

 

כיום, עם הטכנולוגיה המתקדמת של היצרנים השונים, ניתן – וצריך, לעבוד עם מפוחי אוויר במקום מדחסי אוויר, בכל אותם שימושים שלמעשה צורכים ספיקה ולא לחץ אוויר.

 

חברת BECKER גרמניה – אחת מהיצרניות המובילות בעולם בייצור משאבות ומפוחי אוויר, מציגה סדרות של מפוחי אוויר מסוג להבים, ללחצים של עד 2 בר, לכל אותם שימושים שצוינו מעלה.


היתרון האבסולוטי בשימוש במפוחי אוויר במקום מדחסי אוויר, הוא ביעילות החשמלית המשמעותית בין שני סוגי היחידות – עד 50% ויותר!
מדובר על סכום כסף משמעותי בכל שנה ולכן, החזר ההשקעה על רכישת מפוחי אוויר במקום מדחס אוויר, עומד על פחות משנתיים (תלות בגודל המערכת ומס' ש"ע בשנה).

 

יש לזכור כי נוסף לחסכון בחשמל, יש חסכון משמעותי גם בעלויות האחזקה למדחסי האוויר - היות ובכל מדחס יש לטפל: מסנני אוויר, מסנני שמן, שמן, מפרדי שמן ועלות שעות העבודה של קבלן המשנה שמבצע השירות השנתי עבור מדחסי האוויר.

 

חסכון נוסף הוא בקומפקטיות מפוחי אוויר, על פני מדחסי אויר, היות ואין צורך בכל האביזרים שציינו בתחילת המאמר (מייבשים, משמנים, מקטיני לחץ וכו').
כמו כן, מפוחי האוויר הינם יחידה אחת קומפקטית הכוללת את כל שנדרש לפעולה  בטוחה ושקטה.

 

 אז מה כדאי לכם לעשות?

אם גם אתם משתמשים במדחסי האוויר לצורך פעולה כלשהי, הדורשת לחץ /של עד 2 בר – כדאי לבדוק אפשרות החלפת המדחסים הבזבזנים, במפוחי אוויר מסוג להבים – ללא שמן, ולחסוך כסף רב בכל שנה!

 

דוגמה אמיתית לשימוש בתעשייה - החוסך עשרות אלפי $ בשנה:

מפוח אוויר

 

מפעל תעשייתי ותיק,  צריך היה לספק אוויר אל תוך מיכלי חומר הגלם שלו, בלחץ של כ – 1.5 בר. עד היום – במשך שנים רבות, הפעיל המפעל 3 מדחסי אוויר עם מנועים 50 כ"ס כ"א. לעיתים, כשהיה צורך, הופעל מדחס אוויר רביעי גדול יותר – מנוע 90 כ"ס, כדי לתת פתרון. כלומר, צריכת החשמל בעת הפעלת המנועים של מדחסי האוויר, עמדה על יותר מ-170 ק"ו!

 

בבדיקה ראשונה שנעשתה במפעל לאחר ניתוח המצב הקיים, נמצא שניתן לבצע את אותה הפעולה בדיוק, עם 4 מפוחי אוויר מסוג להבים – יבשים ללא שמן, כשכל אחד מהם עם מנוע 22 ק"ו!

 

ניתן לראות מיידית בבירור, שיש חסכון חשמלי של 50% בהוצאות החשמל למערכת האוויר. בחישוב מדויק יותר, שינוי זה מביא לחסכון של יותר מ – 150,000 ₪ בהוצאות החשמל בכל שנה.

 

אתם מוזמנים לגלוש אל פרק מפוחי האוויר שלנו (לחצו על הקישור)